All-in-APK nu € 25,-.

All-in-APK nu € 25,-.

Verplichte APK keuring.

De APK (Algemene Periodieke Keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak uw auto naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van uw auto, de gewichtsklasse en het type brandstof.

Wat wordt er gecontroleerd bij de APK?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat uw voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit:

Verkeersveiligheid.

De remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

Milieu.

Uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.

Registratie.

Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatie- oftewel chassisnummer en de gebruikte brandstof. Sinds 1 januari 2014 moeten alle RDW-erkende bedrijven de kilometertellerstanden registreren. Het gaat om voertuigen tot en met 3.500 kilo GVW.

Wanneer moet u uw bedrijfswagen laten keuren?

Het tijdstip waarop u een APK moet laten uitvoeren, is afhankelijk van de leeftijd en brandstofsoort van uw bedrijfswagen.

Tip.

U kunt uw Volkswagen bedrijfswagen tot twee maanden voor de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oorspronkelijke vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met een of twee jaar verlengd. Heeft u ook andere merken in uw wagenpark? Geen probleem. Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

 

Hoe werkt het?

Plan uw afspraak. 

 

U maakt online, telefonisch of aan de balie een afspraak. U kunt bijna altijd binnen een week terecht.Breng de auto voor de APK, of laat hem door ons ophalen.

 

U kunt gebruikmaken van de haal- & brengservice van Volkswagen Bedrijfswagens. Zo brengen wij u bijvoorbeeld graag naar uw bestemming in de buurt, nadat u uw auto bij ons heeft afgeleverd voor onderhoud of reparatie. Of we halen uw auto bij u op en leveren deze weer bij u af. U kunt uw voorkeur opgeven als u een afspraak maakt. Uiteraard is ook vervangend vervoer mogelijk.

 

De APK wordt uitgevoerd.

 

Bij punten van afkeur nemen wij contact met u op, om het herstel van eventuele gebreken te bespreken. Na de keuring wordt uw auto door de dealer afgemeld in de officiële systemen van de RDW en ontvangt u een nieuw keuringsrapport.

 

U haalt uw bedrijfswagen op, of wij brengen hem langs op het afgesproken tijdstip.

 

Zónder verrassingen achteraf. U betaalt de overeengekomen prijs (bij onderhoud gratis) en neemt de auto mét het keuringsrapport weer mee.