DE KLASSIEKER VAN DE TOEKOMST

6 december 2018

DE KLASSIEKER VAN DE TOEKOMST

Op de LA Auto Show presenteerde Volkswagen Bedrijfswagens de ID. BUZZ CARGO. De elektrisch aangedreven ‘Bulli’, een microbus, van de toekomst. Deze heeft een volledig geautomatiseerde rijmodus waarmee er lange afstanden gereden kunnen worden. De ‘Bulli’ biedt veel ruimte en heeft een gedigitaliseerde laadruimte die automatisch en online de lading met het magazijn afstemt. Naar verwachting gaat hij in 2022 in productie.

De volledig elektrische en digitale bestelbus zal autonoom rijden, bij het afleveren van goederen, mogelijk maken. Ook in gebieden waar toegangsbeperkingen gelden. Het model wordt tussen de Caddy en Transporter gepositioneerd en sluit goed aan bij de megatrends van dit moment.

Het I.D. BUZZ CARGO studiemodel staat op het modulaire MEB-platform, een platform waarbij onderdelen verwisselbaar zijn tussen diverse modellen. Zo is een belangrijk technisch eigenschap van het platform dat het gebruik van meerdere accu formaten mogelijk is. Hierdoor heeft de ID. BUZZ CARGO een WLTP-rijbereik van zo’n 330 kilometer tot meer dan 550 kilometer en een solardak kan de actieradius van de elektrische bedrijfswagen nog verder verhogen.

 

Thomas Sedran, CEO van Volkswagen Bedrijfswagens: ‘Door de iconische T1 in een volledig nieuw jasje te verpakken, krijgt elektrische mobiliteit een herkenbaar en tegelijkertijd een vertrouwd gezicht. Deze bus heeft met zijn zero-emissie de potentie om wereldwijd een groot succes te worden.’

Vorig jaar was de nieuwe I/D. Buzz als Multivan al gepresenteerd naast een klassieke Samba T1.

 

Ook bedrijfswageninrichter Sortimo is betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Transporter.